середа, 7 грудня 2016 р.

Проведіть антикорупційний урок у себе в школі!

До 9 грудня, Міжнародного дня боротьби з корупцією, команда освітнього проекту EdEra та Програма розвитку ООН в Україні підготували інтерактивний урок на тему антикорупції. До проведення уроку може долучитися будь-яка школа України. Детальний опис уроку та необхідні матеріали знаходяться за посиланням: ed-era.com/anticorr.
Проблема корупції – гостра та актуальна для сучасної України. Багато хто вбачає корупцію лише у діях чиновників, проте, навіть незначна побутова корупція у повсякденному житті має надзвичайно негативні наслідки. Формування нової правової країни вимагає розуміння кожною людиною відповідальності за свої вчинки та ланцюгову природу корупційних дій. Саме це було покладено в основу уроку і ми вважаємо, що провівши такий захід у школах сьогодні, ми справді формуємо більш світле завтра.
Провести урок у своїй школі зможе вчитель правознавства або історії, попередньо ознайомившись з матеріалами, запропонованими в рамках проекту «Антикорупційний урок». На відповідній сторінці проекту EdEra вчителі можуть знайти план-конспект уроку, супроводжуючу презентацію, робочі аркуші для учнів, відеоматеріали та електронний посібник. В рамках уроку до учнів звертається директор Програми розвитку ООН в Україні Янтомас Хімстра, розглядаються декілька інтерактивних кейсів з активною залученістю дітей та демонструються додаткові відеоматеріали, аби учні зрозуміли вплив корупції на добробут кожної людини та на країну в цілому.
Після проведення уроку 9 грудня, кожна школа зможе долучитися до конкурсу зі створення соціальної презентації про вплив корупції. Презентації будуть оцінені журі, а результати конкурсу будуть оголошені до кінця січня 2017 року на ed-era.com.
Закликаємо директорів та вчителів українських шкіл приєднатися до проведення антикорупційного уроку та долучитися до конкурсу презентацій. 
Сторінка проекту: ed-era.com/anticorr

Немає коментарів:

Дописати коментар